Най-малко осем души са загинали при блъсканица пред стадион Олембе“ в Яунде. Там

...
Най-малко осем души са загинали при блъсканица пред стадион Олембе“ в Яунде. Там
Коментари Харесай

Трагедия на мач на Камерун: Най-малко 8 са загинали и 50 ранени |

Най-малко осем души са починали при блъсканица пред стадион „ Олембе “ в Яунде. Там се игра мача от 1/8-финалите за Купата на африканските народи сред Камерун и Коморски острови.

Насери Пол Бия, губернатор на централния район на Камерун, сподели, че може да има и повече жертви. Тежкият случай се е случил преди началото на мача, когато тълпите от почитатели са се опитвали да получат достъп до стадиона в столицата на Камерун, с цел да гледат дуела с Коморските острови.

Местните медии оповестяват за повече от 50 ранени.. Сред потърпевшите има и деца. Загиналите пък са били прегазени от многочислената навалица, опитваща се да влезе на стадиона.

„ Някои от ранените са в безнадеждно положение. Ще би трябвало да ги евакуираме в профилирана болница “, споделя Олинга Пруденс, една от медицинските сестри, приели ранените.

Според формалните лица към 50 000 души са се пробвали да участват на мача. Капацитетът на стадиона е 60 000, само че не е трябвало да бъде цялостен на повече от 80 % за мача заради рестриктивните мерки заради пандемията от ковид.

Камерун завоюва мача с 2:1 и доближи 1/4-финалите на шампионата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР